Rurki z kremem
Składniki na rurki:
- 2 białka z jaja
- 1/4 szklanki śmietany 30%
- pół szklanki ksylitolu
- szczypta soli
- 2/3 szklanki mąki pszennej
- 50 g oleju kokosowego
Składniki na krem:
- 400 g chudego twarogu
- 6 łyżek oleju lnianego
- cytrynowego
- duża łyżka miodu
- 200 ml jogurtu naturalnego
W wysokim naczyniu połączyć białko i śmietanę kremową – dokładnie wymieszać. Następnie dodać
ksylitol i sól i ponownie wymieszać. Do miski dodać rozpuszczony (ale nie gorący) olej kokosowy i mąkę – wymieszać na gładką masę. Piec w waflownicy – gorące wafle nawijać na metalowe rurki gastronomicznej lub drewnianej łyżki z szeroką rączką – przełożyć do ostudzenia. Twaróg połączyć z olejem lnianym i miodem oraz jogurtem na gładką masę. Rurki nadziewać kremem z użyciem specjalnego rękawa z folii.
UWAGA: Możesz wykorzystać również rurki sklepowe, do kupienia w marketach. Szukaj tych z dobrym składem!
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz