Rurki z kremem

Składniki na rurki:

  • 2 białka z jaja
  • 1/4 szklanki śmietany 30%
  • pół szklanki ksylitolu
  • szczypta soli
  • 2/3 szklanki mąki pszennej
  • 50 g oleju kokosowego

Składniki na krem:

  • 400 g chudego twarogu
  • 6 łyżek oleju lnianego
  • cytrynowego
  • duża łyżka miodu
  • 200 ml jogurtu naturalnego

W wysokim naczyniu połączyć białko i śmietanę kremową – dokładnie wymieszać. Następnie dodać
ksylitol i sól i ponownie wymieszać. Do miski dodać rozpuszczony (ale nie gorący) olej kokosowy i mąkę – wymieszać na gładką masę. Piec w waflownicy – gorące wafle nawijać na metalowe rurki gastronomicznej lub drewnianej łyżki z szeroką rączką – przełożyć do ostudzenia. Twaróg połączyć z olejem lnianym i miodem oraz jogurtem na gładką masę. Rurki nadziewać kremem z użyciem specjalnego rękawa z folii.
UWAGA: Możesz wykorzystać również rurki sklepowe, do kupienia w marketach. Szukaj tych z dobrym składem!

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem kokosowym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz