Sałatka wiosenna

Składniki:

  • Świeży szpinak
  • ugotowane jaja
  • ugotowana cieciorka (lub cieciorka z puszki)
  • natka pietruszki
  • olej konopny (4-6 łyżek)
  • sok z 1/2 cytryny
  • świeży koperek
  • sól, pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Jaja ugotuj na twardo. Cieciorkę dzień wcześniej namocz i ugotuj lub skorzystaj z cieciorki gotowej, w puszce. Szpinak i natkę pietruszki dokładnie umyj, posiekaj i wysyp na talerz. Ułóż na talerzu z sałatą jajka, dosyp cieciorki i obficie polej dressingiem.

Dressing: połącz olej konopny z sokiem z cytryny, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Gotowe!

Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz