Sałatka wiosenna
Składniki:
- Świeży szpinak
- ugotowane jaja
- ugotowana cieciorka (lub cieciorka z puszki)
- natka pietruszki
- olej konopny (4-6 łyżek)
- sok z 1/2 cytryny
- świeży koperek
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jaja ugotuj na twardo. Cieciorkę dzień wcześniej namocz i ugotuj lub skorzystaj z cieciorki gotowej, w puszce. Szpinak i natkę pietruszki dokładnie umyj, posiekaj i wysyp na talerz. Ułóż na talerzu z sałatą jajka, dosyp cieciorki i obficie polej dressingiem.
Dressing: połącz olej konopny z sokiem z cytryny, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Gotowe!
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz